Lehallgatták az ellenzéki bloggert

WA

2012. augusztus 6., hétfő 22:39

Lehallgatókészüléket és egy kamerát fedezett fel irodájában egy orosz ellenzéki blogger, aki ellen a hatóságok a múlt hónap végén emeltek vádat.

Minderről a szóban forgó blogger, Alekszij Navalnij maga számolt be hétfőn, és egyidejűleg kémkedéssel vádolta az állami hatóságokat.

Navalnij ellen az illetékes orosz szervek sikkasztás szervezésének gyanúja miatt emeltek vádat, és megtiltották számára, hogy elhagyja az országot. A fiatal ügyvéd az oroszországi ellenzék egyik jelentős alakja, aki blogjában az elmúlt időszakban számos, állami vállalatoknál történt korrupciós ügyet tárt fel.

A 36 éves ellenzéki ügyvéd blogjában beszámolt arról, hogy a poloskára munkatársai találtak rá. Az interneten ezután egy kamerát, valamint fehér és vörös színű kábeleket ábrázoló fotókat tett közzé.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.