Lejárató akció Magyar Bálinttal

Lovas István (Brüsszel)

2014. április 4., péntek 05:32

Magyar Bálint, az egykori balliberális SZDSZ volt vezére lesz annak a Magyarországot náci színekben feltüntető könyvnek a méltatója, amelynek bemutatóját a vasárnapi választások utáni keddre időzítették az Európai Parlamentben (EP). Mint arról beszámoltunk, a bemutatandó könyv szerzője Karl Pfeifer, aki – az izraeli rádiónak és a Hetek című hetilapnak dolgozott Bécsből – az osztrák sajtóban rendszeresen festi le Magyarországot az antiszemitizmus gennyes gócaként.

Könyvének címe „Ausztriától Palesztináig és újra vissza”. A bemutató meghívójának tetején szereplő „Magyarország 1938 és 2014” közül az első dátum az „Anschluss”, vagyis Ausztria Németországhoz az osztrák nép öröme által kísért csatlakozásának évszáma is.

A tegnap módosított, hatalmas turulmadárral illusztrált meghívón már szerepel Magyar Bálint neve, akivel majd „vitát” folytatnak a Pfeifert vendégül látó zöldképviselők. Ők a hazánkat folyamatosan célkeresztjében tartó osztrák Ulrike Lunacek európai parlamenti képviselő, az Európai Parlament zöldpárti frakciójának alelnöke és zöldpárti kollégája, a Magyarország elleni EP-jelentést készítő Rui Tavares képviselő.

Lapunk több kérdést intézett a tájékoztatás szabadságára és fontosságára rendszeresen emlékeztető két képviselőhöz. Meg akartuk tudni tőlük egyebek között, hogy a könyv címe miért juttatta ismét eszükbe Magyarországot; hogy látnak-e valós párhuzamot 1938 és 2014 Magyarországa között; hogy valaha is zavarta-e őket a franciaországi vagy ausztriai antiszemitizmus vagy netán az, hogy a bolgár szocialista kormány az antiszemita Attaka párttal kormányoz koalícióban. Megkérdeztük Lunacek asszonytól azt is, tiltakozott-e amiatt, hogy Andreas Mölzer szintén osztrák EP-képviselő az Európai Uniót „négerkonglomerátumnak” tartotta, és a német Harmadik Birodalomhoz hasonlította, de válasz lapzártánkig egyiküktől sem érkezett.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.