Lejárató akció Magyar Bálinttal

2014. április 4., péntek 05:32

Magyar Bálint, az egykori balliberális SZDSZ volt vezére lesz annak a Magyarországot náci színekben feltüntető könyvnek a méltatója, amelynek bemutatóját a vasárnapi választások utáni keddre időzítették az Európai Parlamentben (EP). Mint arról beszámoltunk, a bemutatandó könyv szerzője Karl Pfeifer, aki – az izraeli rádiónak és a Hetek című hetilapnak dolgozott Bécsből – az osztrák sajtóban rendszeresen festi le Magyarországot az antiszemitizmus gennyes gócaként.

Könyvének címe „Ausztriától Palesztináig és újra vissza”. A bemutató meghívójának tetején szereplő „Magyarország 1938 és 2014” közül az első dátum az „Anschluss”, vagyis Ausztria Németországhoz az osztrák nép öröme által kísért csatlakozásának évszáma is.

A tegnap módosított, hatalmas turulmadárral illusztrált meghívón már szerepel Magyar Bálint neve, akivel majd „vitát” folytatnak a Pfeifert vendégül látó zöldképviselők. Ők a hazánkat folyamatosan célkeresztjében tartó osztrák Ulrike Lunacek európai parlamenti képviselő, az Európai Parlament zöldpárti frakciójának alelnöke és zöldpárti kollégája, a Magyarország elleni EP-jelentést készítő Rui Tavares képviselő.

Lapunk több kérdést intézett a tájékoztatás szabadságára és fontosságára rendszeresen emlékeztető két képviselőhöz. Meg akartuk tudni tőlük egyebek között, hogy a könyv címe miért juttatta ismét eszükbe Magyarországot; hogy látnak-e valós párhuzamot 1938 és 2014 Magyarországa között; hogy valaha is zavarta-e őket a franciaországi vagy ausztriai antiszemitizmus vagy netán az, hogy a bolgár szocialista kormány az antiszemita Attaka párttal kormányoz koalícióban. Megkérdeztük Lunacek asszonytól azt is, tiltakozott-e amiatt, hogy Andreas Mölzer szintén osztrák EP-képviselő az Európai Uniót „négerkonglomerátumnak” tartotta, és a német Harmadik Birodalomhoz hasonlította, de válasz lapzártánkig egyiküktől sem érkezett.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.