Leopárdveszély: 130 iskolát zártak be Indiában

MTI

2016. február 11., csütörtök 11:48

Több mint százharminc iskolát zártak be a környéken ólálkodó leopárdok miatt a dél-indiai Karnataka állam fővárosában, Bengaluruban.

Az elmúlt három napban három nagymacskát láttak az egyik iskola közelében, ezt az intézményt már szerdán sem nyitották ki, a többi csütörtöktől maradt zárva.

Vasárnap egy hím leopárd jutott be a Vibgyor iskolába, és több embert megsebesített. Két másik ragadozó a tanintézet közelébe lopakodott. Az elsőt a vadvédelmi hatóság szakemberei befogták, a másik kettő azonban még szabadon vadászik. A hatóság szóvivője szerint a hím leopárd úgy juthatott be az iskolába, hogy átugrotta az udvart az erdőtől elválasztó falat.

„A támadás miatt százharmincnégy iskola bezárásáról döntöttünk. Újranyitásukról a csütörtök esti megbeszélésen határozunk” – mondta egy névtelenséget kérő kormányzati tisztségviselő.

Indiában mintegy tizennégyezer leopárd él. Mivel élőhelyük egyre fogy, egyre több állat merészkedik a települések közelébe.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.