Luxemburgi külügyminiszter: Orbán nem példakép az EU gyermekeinek

MN

2018. április 9., hétfő 12:03, frissítve: hétfő 12:26

Az Európai Uniónak fel kell lépnie a félelem politikájával szemben – jelentette ki a magyar választás kapcsán Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Die Weltnek. A magyar kormánnyal hagyományosan rossz viszonyt ápoló miniállami főkülügyér különösen Németországtól és Franciaországtól várja el az európai értékek védelmét.

Mint mondta, a közös Európa nem arra jött létre, hogy szabad kezet adjon „nacionalista ideológiájú kormányoknak, hanem arra, hogy a huszadik század első felének rombolása ne ismétlődjön meg”. Jean Asselborn szerint ezt csak akkor lehetne elérni, ha az „értékuniót” megvédenék.

– Orbán és társai nem példaképek az EU gyermekei számára” – jelentette ki Asselborn, hozzátéve, Magyarország valós problémája nem a néhány száz fős bevándorlás, hanem a fiatalok egyre növekvő emigrációja az EU-ba.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.