Madárinfluenza: egészségügyi riadót rendeltek el

TK

2012. július 4., szerda 08:41, frissítve: szerda 10:22

Bolíviában az utóbbi hónapokban 898 madárinfluenzás megbetegedést regisztráltak, a halálesetek száma pedig 11-re nőtt. Ezek a számok kétszeresei a június közepén nyilvánosságra hozottaknak, országos szinten mégsem lehet járványról beszélni – közölte kedden az egészségügyi minisztérium.

A minisztérium szerint a legsúlyosabban a nyugati országrész érintett – mondta az AFP-nek nyilatkozva Johnny Rada, a minisztérium járványügyi részlegének igazgatója.

Két megyében, La Pazban és Oruróban „egészségügyi riadót” rendeltek el, ami azt jelenti, hogy ott további megelőző intézkedéseket lehet bevezetni. A H1N1 jelű vírus által okozott betegség főleg időseket és kisgyerekeket támad meg, valamint olyanokat, akik már valamilyen krónikus betegségben szenvednek, például magas vérnyomásban vagy cukorbetegségben. Rada szerint a helyzet most más, mint a 2009-es világjárvány idején volt. Az idén már kevesebb a haláleset – mondta.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.