Magyar halottja is van az alpoki lavinabalesetnek

MTI

2016. január 25., hétfő 21:35

Belehalt sérüléseibe hétfőn a francia idegenlégió egyik magyar katonája, miután egy héttel korábban néhány társával együtt lavina sodorta el a francia Alpokban – jelentette hétfőn az AFP francia hírügynökség.

A francia hadsereg közleményében azt írta, a 23 éves nőtlen férfi valamivel több, mint egy éve szolgált az Idegenlégiónál. A baleset Valfréjusnél történt, mintegy kétezer méteres magasságban, ahol a katonák a sípályákon kívüli területen gyakorlatoztak. Az idegenlégióhoz tartozó 52 fős csoportból a hógörgeteg 13 síelő katonát sodort el, közülük öten azonnal meghaltak. Egy francia, egy olasz, egy nepáli, egy moldovai és egy albán állampolgár vesztette életét akkor a balesetben. A szerencsétlenségben négyen könnyebben megsérültek.

Az idegenlégió katonái hegyvidéki hadgyakorlaton vettek részt közvetlenül azelőtt, hogy bevetésre indultak volna. A francia hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben a baleset körülményeinek felderítésére.
Január 13-án két 16 éves gimnazista és egy 56 éves ukrán síelő vesztette életét egy lavina miatt szintén a francia Alapokban, Grenoble térségében, amikor egy lezárt, fekete színjelzésű sípályán sportoltak.

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.