Magyar képviselő: Lejárató kampány indult ellenem Kárpátalján

MN

2017. szeptember 26., kedd 13:02, frissítve: kedd 16:06

Tiltakozik Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője az ellene Kárpátalja magyarlakta településein indított szórólapos lejárató kampány miatt. Brenzovics László közölte: az utóbbi napokban több kárpátaljai magyar településen is olyan hamis szórólapokat osztottak szét, amelyeken a nevében arról írtak, hogy az elfogadott oktatási törvény nem is olyan rossz a magyarságnak.

„A szórólap olyan provokáció, amellyel zavart kívánnak kelteni a kárpátaljai magyarság körében. A véleményem továbbra is az, hogy az elfogadott oktatási törvény károsan hat a magyar nyelvű oktatásra, s hátrányos helyzetbe hozza a magyar ajkú közösséget” – fogalmazott Brenzovics László. Hozzátette: a provokáció tetteseinek felderítésére a rendvédelmi szervekhez fordul.

Az MTI érdeklődésére Brenzovics László elmondta: a mostani ukrajnai helyzetben számított arra, hogy provokációkat szerveznek ellene és a kárpátaljai magyarság ellen. Megismételte, hogy sem az ő, sem a KMKSZ véleménye nem változott az oktatási törvénnyel kapcsolatban.

Az országos ukrán médiában szaporodó, a közvéleményt a kárpátaljai magyarság ellen hangoló írásokkal, riportműsorokkal, megszólalásokkal kapcsolatban Brenzovics kifejtette: rendkívül veszélyes tendenciának tartja, a kárpátaljai magyar szervezetek többször felhívták rá – hasztalanul – az illetékes államhatalmi szervek figyelmét, jelezve, hogy a folyamat károsan befolyásolja a stabilitást és a társadalmi békét Ukrajnában. Hozzáfűzte: fölöttébb furcsa, hogy a központi ukrán kereskedelmi televíziós csatornák megtervezett, a valóságot elferdítő, a kárpátaljai magyarság ellen uszító műsorokat mutatnak be. – Ez ellen is fel fogunk lépni nemzetközi fórumokon – jelezte Brenzovics László.

A témában született írásainkat ide kattintva olvashatja.

A szerkesztő ajánlja

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.

Pintér Bence

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja.

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például Donald Trumptól vagy a toryktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.