Magyar vizslából amerikai kormányzó? Kansasben tilos!

2018. február 13., kedd 20:28, frissítve: kedd 21:07

Kansas állam választási irodája eltiltott egy drótszőrű magyar vizsla fajtájú kutyát attól, hogy induljon a kormányzóválasztáson – írta kedden a Washington Examiner helyi sajtóbeszámolókra hivatkozva.

Egy Terran Wooley nevű hutchinsoni lakos adta be kutyája, Angus jelentkezési papírjait, miután hallotta, hogy hat tizenéves fiú is indult a kormányzóválasztáson – jelentette a kansasi KWCH tévécsatorna. A srácok azután adták be a jelentkezésüket, hogy kiderült, Kansasben nincs alsó korhatára a passzív választójognak, azaz a választhatóságnak a kormányzói poszt esetében.

– Azon tanakodtam, vajon a kutyaévekben számolva 23 éves Angus indulhat-e a választáson – jelentette ki Wooley a kansasi tévécsatornának. Azt is elmondta, hogy ha összejött volna a dolog, akkor a kormányzóhelyettesi posztra és a választási iroda élére Angus két testvérét, Babe-et és Maxet jelölte volna.

A kutyának Facebook-oldala is van, amelyen az áll, hogy Angus egyebek mellett puha kanapékat, labdákat és egy teljesen mókusmentes programot ígért (volna) választóinak. Wooley a tévécsatornának elmondta, csalódott, mert szerinte Angus jó kormányzó lett volna, hiszen a kutya gondoskodó természetű.

A 2016-os amerikai elnökválasztáson is akadtak furcsa jelöltek – például Limberbutt McCubbins macska –, róluk itt írtunk:

Macskát akarnak egyetemi rektornak

Egy Buttons (Kifutófiú) névre keresztelt macskát szeretne rektorrá választani az Aberdeeni Egyetem hallgatóinak egy csoportja – írtuk meg a The Independent nyomán. Mint a kampány elindítója, Alex Kither érvelt, Buttons azért is lenne ideális, mert nem politizál, az egyetemen lakik, jó fej, s így talán komolyan venné a diákokat, nem úgy, mint az egyetem vezetése. A légkört amúgy is „piszkos trükkök” mételyezik, amelyek miatt meg kell ismételni a rektorválasztást. Az egyetem jelezte, nem fogadja el Buttons jelölését, mert nem tudna levezényelni egy vezetőségi ülést. (MN)

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.