Magyar vizslából amerikai kormányzó? Kansasben tilos!

F. B.

2018. február 13., kedd 20:28, frissítve: kedd 21:07

Kansas állam választási irodája eltiltott egy drótszőrű magyar vizsla fajtájú kutyát attól, hogy induljon a kormányzóválasztáson – írta kedden a Washington Examiner helyi sajtóbeszámolókra hivatkozva.

Egy Terran Wooley nevű hutchinsoni lakos adta be kutyája, Angus jelentkezési papírjait, miután hallotta, hogy hat tizenéves fiú is indult a kormányzóválasztáson – jelentette a kansasi KWCH tévécsatorna. A srácok azután adták be a jelentkezésüket, hogy kiderült, Kansasben nincs alsó korhatára a passzív választójognak, azaz a választhatóságnak a kormányzói poszt esetében.

– Azon tanakodtam, vajon a kutyaévekben számolva 23 éves Angus indulhat-e a választáson – jelentette ki Wooley a kansasi tévécsatornának. Azt is elmondta, hogy ha összejött volna a dolog, akkor a kormányzóhelyettesi posztra és a választási iroda élére Angus két testvérét, Babe-et és Maxet jelölte volna.

A kutyának Facebook-oldala is van, amelyen az áll, hogy Angus egyebek mellett puha kanapékat, labdákat és egy teljesen mókusmentes programot ígért (volna) választóinak. Wooley a tévécsatornának elmondta, csalódott, mert szerinte Angus jó kormányzó lett volna, hiszen a kutya gondoskodó természetű.

A 2016-os amerikai elnökválasztáson is akadtak furcsa jelöltek – például Limberbutt McCubbins macska –, róluk itt írtunk:

Macskát akarnak egyetemi rektornak

Egy Buttons (Kifutófiú) névre keresztelt macskát szeretne rektorrá választani az Aberdeeni Egyetem hallgatóinak egy csoportja – írtuk meg a The Independent nyomán. Mint a kampány elindítója, Alex Kither érvelt, Buttons azért is lenne ideális, mert nem politizál, az egyetemen lakik, jó fej, s így talán komolyan venné a diákokat, nem úgy, mint az egyetem vezetése. A légkört amúgy is „piszkos trükkök” mételyezik, amelyek miatt meg kell ismételni a rektorválasztást. Az egyetem jelezte, nem fogadja el Buttons jelölését, mert nem tudna levezényelni egy vezetőségi ülést. (MN)

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.