Magyarok tragédiája: hazaszállítják a sérültet

NT

2012. június 1., péntek 14:42, frissítve: péntek 20:05

Magyar mentőszolgálat szállítja haza a lengyelországi motorbaleset magyar sérültjét – mondta pénteken az MTI-nek Marek Wierzba, a Nowy Targ-i szakkórház főigazgatója.

A kórház szerint a magyar mentők péntek délelőtt érkeztek meg, hogy hazavigyék a beteget, akinek a jobb bokája kificamodott és összezúzódott, a csípőcsontja pedig megrepedt. Az igazgató kiemelte, hogy az 58 éves nő állapota nem súlyos, nem igényel orvosi beavatkozást, de sérüléseire való tekintettel fekvő helyzetben viszik mentőautóval Magyarországra, ahol a továbbiakban rehabilitációs és gyógyszeres kezelést igényel. A beteget nem kórházba, hanem közvetlenül otthonába szállítják. A sérült biztosítója által szervezett betegszállítás további részleteiről a kórház nem nyilatkozott.

Vasárnap a Krakkó–Zakopane-út dupla záróvonalas, egyenes szakaszán egy brit rendszámú, jobb kormányos Volkswagen Polo áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan, egymás mögött haladó, Szlovákiába tartó, tíztagú magyar motoros csoporttal. A balesetben három magyar állampolgár vesztette életét: egy házaspár a helyszínen, a harmadik áldozat kórházban halt meg.

A bíróság három hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a balesetet okozó lengyel sofőrt. A lengyel törvények értelmében a halálos kimenetelű közúti balesetet okozó vezetőre kiszabható büntetés maximális mértéke nyolc év szabadságvesztés.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.