Majd egymillióan kényszerültek otthonuk elhagyására

BL

2012. augusztus 12., vasárnap 17:15, frissítve: vasárnap 17:47

A hétvégére 760 ezerre nőtt azoknak a száma, akik a Fülöp-szigeteken a heves esőzések okozta áradások miatt otthonaik elhagyására kényszerültek.

A hatóságok szerint legkevesebb 85 halálos áldozata van az áradásoknak, a földcsuszamlásoknak, amelyek Manilában és több tartományban is pusztítottak. Hivatalos adatok szerint csak vasárnap nyolcan tűntek el az árvíz sújtotta területeken.

A fővárosban egyes helyeken méteres víz áll az utcákon az egy hete tartó esőzések következtében kialakult áradások miatt. Az első becslések szerint mintegy 8500 lakóház rongálódott meg az ország északi vidékein, milliós károk keletkeztek a mezőgazdaságban, sok híd és a közúthálózat is komolyan megrongálódott.

A hatóságok utasítást adtak arra, hogy ahol lehet, kezdjék el a károsodott hidak és utak javítását. Az előrejelzések szerint a következő napokban kedvezőre fordul az időjárás Manilában és az ország északi vidékein, míg az ország más területein újabb heves esőzésekre lehet számítani.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.