Már nincs esély rá, hogy túlélőt találjanak a lángoló iráni olajszállítón

MN

2018. január 14., vasárnap 11:01, frissítve: vasárnap 12:00

Nincs már esély arra, hogy az egy hete a Kínai-tengeren lángoló iráni olajszállító hajó legénységéből bárki is életben legyen – jelentette be az iráni mentőcsapat szóvivője az iráni állami televízióban. A hajón 32 ember volt; 30 iráni és két bangladesi. Hármuk holtteste került elő eddig.

„A legénység tagjai a robbanást követő egy órán belül halottak voltak, vagy a detonáció vagy a felszabaduló mérges gázok végeztek velük. Nincs már esély túlélőket találni. A hajó kétharmada víz alatt van. A tűz továbbterjedt, és elborította a hajótestet,már meg sem tudjuk közelíteni” – mondta el Mohammed Rasztad.

A 136 ezer tonna olajat szállító, panamai zászló alatt hajózó, Sanchi nevű iráni tartályhajó január 6-án borult lángba, miután összeütközött egy kínai hajóval Sanghajtól körülbelül 300 kilométerre keletre – írta meg a CNN a Kínai Közlekedési Minisztérium közlésére hivatkozva. A másik teherhajó – a Hongkongban bejegyzett CF-Crystal – 21 fős kínai legénységét sikeresen kimentették.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.