Megdöbbentőek az iráni elnök szavai

Washington sokkolva

NT

2012. augusztus 17., péntek 23:20, frissítve: szombat 12:36

A Fehér Ház szerint "megbotránkoztatóak" és "gyűlölködőek" Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök Izraelről pénteken elhangzott kijelentései, az, hogy "rákos daganatnak" nevezte a közel-keleti országot.

„Erélyesen elítéljük az iráni vezetők Izraelről legutóbb mondott sokkoló és megvetendő kijelentéseket” – nyilatkozott Tommy Vietor, a nemzetbiztonsági tanács szóvivője, és azért is bírálta Teheránt, mert támogatást nyújt a szíriai rendszernek.

„Az egész nemzetközi közösségnek el kell ítélnie ezeket a kijelentéseket. Ha az iráni vezetőket igazából érdekelné az összes emberi lény méltósága és jogai, akkor Iránnak abba kellene hagynia az Aszad-rendszer szíriaiak elleni brutális agressziójának támogatását. Igazi sértés az emberiségre nézve az a szemérmetlen megvetés, amellyel Irán és Szíria az emberi jogokra tekint” – mondta.

Hasonló elítélő nyilatkozatot adott ki a francia külügyminisztérium, amely szerint „teljesen elfogadhatatlanok” Ahmadinezsád szavai. „Soha nem engedjük meg Izrael létezéshez való jogának kétségbe vonását” – figyelmeztetett egy szóvivő.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.