Megfeleznék az államfő fizetését

BL

2012. január 4., szerda 07:56

A szingapúri miniszterelnök, az államfő és a kormánytagok fizetésének jelentős csökkentését javasolta szerdán egy kormányzati bizottság a délkelet-ázsiai városállamban.

A testület előterjesztése szerint – amelyről januárban szavaz a szingapúri parlament – több mint 30 százalékkal csökkentenék Li Hszien Lung kormányfő éves fizetését. A miniszterelnöknek így be kellene érnie átszámítva évi 1,7 millió dollárral.

A bizottság egyenesen megfelezné Tony Tan Keng Jam államfő juttatásait, amelyek így nem érnék el az évi 1,2 millió dollárt. A miniszteri fizetéseket 37 százalékkal kurtítanák meg, így azok alig haladnák meg az évi 850 ezer dollárt. A szingapúri állami és kormányzati fizetések a legmagasabbak közé tartoznak a világon, ami közfelháborodást váltott ki a városállamban, főleg az elmúlt néhány évben.

A szingapúri kormányfő néhány héttel az után bízta meg a bizottságot a kormányzati juttatások felülvizsgálatával, hogy május elején az általa vezetett kormánypárt a függetlenség 1965-ös kikiáltása óta mért legkevesebb szavazattal nyerte meg a parlamenti választásokat, igaz, így is több mint kétharmados többségre tett szert.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.