Megfosztották a telefonvonalaitól az elnököt

tt

2012. július 20., péntek 22:05

Crin Antonescu ideiglenes román államfő pénteken arra utasította a Speciális Távközlési Szolgálatot (STS), hogy szüntesse be a biztonságos telefonvonalak működtetését Traian Basescu felfüggesztett államfő népszavazási kampányirodájában.

Csütörtökön a szenátus védelmi bizottsága törvénytelennek minősítette, hogy Basescunak elnökségének szüneteltetése idején speciális kommunikációs eszközöket biztosítsanak. Miután Antonescu erre hivatkozva az STS igazgatójának elmozdítására tett kísérletet, Traian Basescu hazaárulással és a nemzetbiztonsági intézmények szétverésével vádolta meg a kormánypárti politikusokat.

Erre reagálva Antonescu pénteken azt mondta, hogy Basescu „kétségbeesésében már félrebeszél, és nem több már egy politikai roncsnál”. Az államfő leváltásáról július 29-én rendeznek népszavazást Romániában.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.