Meghalt Hugh Hefner

MN

2017. szeptember 28., csütörtök 06:14, frissítve: csütörtök 11:39

Kilencvenegy éves korában, Los Angeles-i otthonában természetes okokból elhunyt Hugh Hefner, a Playboy alapítója – írja a Guardian. A hírt a Playboy is közölte Twitter-oldalán.

A BBC beszámolója szerint fia, Cooper Hefner közölte, hogy sokaknak nagyon hiányozni fog édesapja, aki szavai szerint rendkívüli és hatásos életet élt, valamint úttörőnek számított a média és a kultúra területén. Emellett a „szólásszabadság, a polgári jogok és a szexuális szabadság” szószólójának nevezte.

Hugh Hefner 1926-ban született Chicagóban, felsőfokú tanulmányait az Illinois Egyetemen végezte. A Playboy első számát 1953 végén adták ki.

 
Hugh Hefner, a barátnője, Barbara Benton színésznő és a modellek társaságában a párizsi Le Bourget repülőtéren, 1970-ben
Fotó: STRINGER / CENTRAL PRESS / AFP
 

Lakása konyhájában kezdte el készíteni a lapot, mely a világ legnagyobb példányszámban eladott férfimagazinja lett, fénykorában hétmilliót is megvettek belőle havonta. Üzleti birodalmába kaszinók és éjszakai szórakozóhelyek is tartoznak.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.