Megkérdőjelezik a liberálisok győzelmét + Képek

NT

2012. május 21., hétfő 22:04

Danilo Medina, a kormányzó párt jelöltje nyerte meg a vasárnap tartott elnökválasztást a Dominikai Köztársaságban a szavazatok több mint 99 százalékos feldolgozottsága alapján – közölte hétfőn a központi választási bizottság (JCE). Az ellenzék legesélyesebb indulója nem ismerte el a kormánypárt győzelmét.

A liberális Dominikai Felszabadulás Pártját (PLD) képviselő Medina a voksok 51,24 százalékát szerezte meg, míg kihívója, a szociáldemokrata Dominikai Forradalmi Párt (PRD) színeiben induló Hipólito Mejía exelnök a szavazatok 46,93 százalékát zsebelte be.

Fotó: Reuters


Mejía, aki 2000 és 2004 között irányította a karibi országot, egyelőre nem ismerte el a kormánypárti jelölt győzelmét, viszont bejelentette, hogy a nyilvánosság elé fogja tárni a választás során a PLD által elkövetett szabálytalanságokat.

Luis Abinader, a PRD alelnöke hangsúlyozta, hogy a pártja által jegyzett választási eredmények nem esnek egybe a választási bizottság által közzétett adatokkal.

Fotó: Reuters


A vasárnapi elnökválasztáson további négy párt jelöltje szállt még versenybe. A mintegy 6,5 millió választásra jogosultnak Leonel Fernández utódjáról kellett döntenie. A PLD leköszönő elnöke három cikluson át (1996–2000, 2004–2008, 2008–2012) vezette az országot.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.