Megpróbálták megölni a főügyészt

BL

2011. december 6., kedd 07:05

Sikertelen merényletet követtek el kedd hajnalban a Grúziából kivált, szakadár Dél-Oszétia főügyésze ellen: lakásába páncéltörő gránát csapódott, de sem az otthon tartózkodó Tajmuraz Hugajevnek, sem pedig családtagjainak nem esett baja.

A déloszét fővárosban, Chinvaliban lévő társasházra a szakadár köztársaság belügyminisztériuma szerint páncéltörő gránátot lőttek ki az egyik szemben lévő ház sarkáról. A lövedék egy csaknem 30 centiméter átmérőjű lyukat ütött a ház falában, s a főügyész lakásába hatolt be.

A helyi idő szerint reggel öt óra után tíz perckor végrehajtott támadásban senki sem sebesült meg, a detonáció következtében a szomszédos lakások ablakaiban tört be az üveg.

Dél-Oszétiát Oroszország 2008-ban, a rövid orosz–grúz háború után ismerte el független államnak, míg Grúzia továbbra is saját területének tekinti a tőle két évtizeddel ezelőtt, a Szovjetunió szétesése utáni háborúban elszakadt területet.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.