Megsebesítették a dzsihadisták szóvivőjét

MTI

2016. január 7., csütörtök 23:10, frissítve: péntek 07:32

Egy légi csapásban megsebesült az Iszlám Állam (IÁ) nevű közel-keleti dzsihadista szervezet szóvivője, Abu Mohamed al-Adnáni – közölte csütörtökön az iraki hadsereg.

A fegyveres erők közleménye szerint a szóvivőt Irak nyugati részén, az IÁ egyik erősségének számító el-Anbár tartományban, Barvana településen sebesítette meg egy támadás néhány nappal ezelőtt. A terrorista „megerősített jelentések” alapján „nagy mennyiségű vért vesztett”, de nem halt meg. Azóta Irak második legnagyobb városába, a dzsihadisták kezén lévő Moszulba szállították kezelésre.

Az Anbárban található Barvana településen és közelében több mint 100 dzsihadista harcossal végeztek az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció légicsapásai az utóbbi napokban. A művelet célja az volt, hogy a légi támadásokkal támogatást nyújtsanak az iraki biztonsági erőknek, amelyek Anbárban próbálják visszaszorítani az IÁ csapatait.

Steve Warren amerikai ezredes, a terrorellenes katonai szövetség szóvivője nem tudta megerősíteni az iraki bejelentést, és közölte, hogy Abu Mohamed al-Adnáni nem szerepelt konkrétan a légi támadások célpontjai között.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.