Mégsem halt meg Chávez

WA

2012. április 23., hétfő 22:42, frissítve: kedd 08:05

Venezuelai kormányzati források cáfolták hétfőn, hogy orvosi kezelés közben meghalt volna Hugo Chávez államfő, akiről ez a hír terjedt el, mert kilenc napja nem jelentkezett személyesen a nyilvánosság előtt.

A sugárkezelésen Havannában tartózkodó elnök e napok alatt csak rövid elektronikus üzeneteket küldött híveinek, és baloldali kormánya „forradalmát” dicsérte. Ez szokatlanul hosszú hallgatás a rákban szenvedő Chávez részéről, aki a korábbi kezelései alatt telefonon fel szokta volt hívni az állami televíziót, és a kubai sajtóban is fényképeket és videofelvételeket tettek róla közzé a helyi vezetők, így példaképe, Fidel Castro társaságában. Most ilyen képeket nem mutattak be.

Az októberi választásokon induló ellenzéki elnökjelölt az alkalmat kihasználva bírálta Chávezt, hogy „távirányítással” vezeti az országot. Chávez szövetségese, a parlament elnöke visszautasította a terjedő pletykákat és azt ígérte, hogy az elnök még ezen a héten visszatér Caracasba. Várhatóan a dolgozók helyzetét megkönnyítő törvényt fog aláírni, amely lerövidíti a heti munkaidőt, és már május elsején hatályba lép – tette hozzá Diosdado Cabello.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.