Megsérült az elnök

WA

2012. május 21., hétfő 22:36

Zavargás tört ki hétfőn Mali fővárosában annak a hírnek a hallatán, hogy az ideiglenes államfő mandátumát egy évvel meghosszabbították. Szemtanúk szerint tömeg támadta meg az elnöki palotát, és az idős politikust fejsérülés miatt eszméletlen állapotban kórházba szállították.

Egy meg nem erősített beszámoló szerint az elnöki palota őrsége belelőtt a tömegbe, és öt embert megölt, sokat megsebesített. Más forrás három halottról tud. Az elnök komoly verést kapott, de nincs veszélyben az élete – közölte később egy szóvivő.

A nyugat-afrikai országban vasárnap állapodtak meg külföldi közvetítéssel a belpolitikai szereplők, hogy a márciusi katonai puccs nyomán 40 napra ideiglenes államfői hatalommal megbízott Dioncounda Traoré az alkotmányos rend helyreállításáig tervezett átmeneti időszakban 12 hónapig töltheti be ezt a posztot. A megállapodás a nyugat-afrikai államok közössége (ECOWAS) nyomására jött létre.

A puccsista katonák szervezetét képviselő szóvivő azt állította, hogy a zavargás spontán módon tört ki, és a tömeg a tájékoztatás pillanatában már távozóban volt a palotából.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.