Megszüntették az exelnök ellen indított eljárást

TK

2011. december 14., szerda 10:00

Beszüntette a Georgij Gongadze újságíró meggyilkolásában való esetleges részvétele miatt Leonyid Kucsma volt ukrán elnök ellen indított eljárást a kijevi Pecserszki kerületi bíróság – jelentette szerdán az Interfax-Ukraina hírügynökség.

A bíróság szerint megalapozatlan volt a 2011 márciusában a volt elnök ellen hivatali hatalommal való visszaélés vádjával indított bűnvádi eljárás.

Georgij Gongazde, az Ukrajinszka Pravda hírportál vezetője, számos rendszerbíráló cikk szerzője 2000 szeptemberében tűnt el kijevi otthona felé menet: lefejezett holttestét az év novemberében találták meg a Kijev megyei Tarascsán egy erdőben. Meggyilkolása ügyében négy rendőrt vontak felelősségre. A Kucsma irodájában készített állítólagos hangfelvételek alapján az ellenzék azzal vádolta meg az akkori elnököt, hogy ő adott utasítást az újságíró „eltávolítására”.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.