Megtalálták a francia kislány holttestét, aki tavaly tűnt el egy esküvőről

Ficsor Benedek

Ficsor Benedek

2018. február 14., szerda 20:54, frissítve: szerda 21:47

Maëlys de Araujo tavaly augusztusban tűnt el egy esküvőről, a francia Alpokban található Pont-de-Beauvoisinban, Grenoble városától északra. A kislány holttestét most fedezték fel, miután a gyilkosa beismerte a tettét és a maradványaihoz vezette a hatóságokat. 

Nordahl Lelandais, a harmincnégy éves egykori katona, akinek az autójában korábban megtalálták a kislány vérét, azt mondta, véletlenül ölte meg a gyermeket, és később meg akart szabadulni a holttesttől. A férfi bocsánatot kért a kislány szüleitől, a rendőrség azonban további részleteket nem közölt, így nem derült ki, pontosan mi történt.

Maëlyst utoljára tavaly augusztus 27-én látták a lakodalom gyermekek számára kialakított részén. Eltűnését követően a rendőrök keresést indítottak, közel kétszázan kutattak a kislány után. Lelandais már az esküvő vendégeinek kikérdezése közben gyanússá vált, vallomása komoly ellentmondásokat tartalmazott. Néhány héttel később le is tartóztatták, amikor az autójában megtalálták Maëlys vérét. A férfi mindvégig tagadta bűnösségét, csak akkor tört meg, amikor a cipőjén is vérnyomokat fedeztek fel.

 
Francia csendőrök biztosítják a lezárt területet Saint-Franc-ban, Kelet-Franciaországban 2018. február 14-én, ahol megtalálták a tavaly eltűnt Maëlys de Araujo-t
Fotó: Philippe Desmazes / AFP
 

A nyomozás során újabb fordulat következett be, amikor a férfi számítógépén különös dolgokat találtak a rendőrök. Kiderült, Lelandais éppen akkor keresett rá az interneten az emberi test bomlására, amikor tavaly áprilisban Chambéry környékén nyoma veszett a 23 éves Arthur Noyer-nak. A férfi holttestére szeptemberben talált rá egy túrázó. Lelandais beismerte, hogy a közelben tartózkodott Noyer eltűnésekor, de tagadta bűnösségét. 

A hatóságok most további eltűnésekkel is kapcsolatba hozzák a férfit.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.

Stier Gábor

„Kijev nem írhat minden bajt a háború számlájára”

Az egykor Viktor Janukovics csapatában dolgozó politológus, Koszty Bondarenko nem csalódott a Majdanban, mert nem is várt tőle semmit.