Megtalálták a francia kislány holttestét, aki tavaly tűnt el egy esküvőről

2018. február 14., szerda 20:54, frissítve: szerda 21:47

Maëlys de Araujo tavaly augusztusban tűnt el egy esküvőről, a francia Alpokban található Pont-de-Beauvoisinban, Grenoble városától északra. A kislány holttestét most fedezték fel, miután a gyilkosa beismerte a tettét és a maradványaihoz vezette a hatóságokat. 

Nordahl Lelandais, a harmincnégy éves egykori katona, akinek az autójában korábban megtalálták a kislány vérét, azt mondta, véletlenül ölte meg a gyermeket, és később meg akart szabadulni a holttesttől. A férfi bocsánatot kért a kislány szüleitől, a rendőrség azonban további részleteket nem közölt, így nem derült ki, pontosan mi történt.

Maëlyst utoljára tavaly augusztus 27-én látták a lakodalom gyermekek számára kialakított részén. Eltűnését követően a rendőrök keresést indítottak, közel kétszázan kutattak a kislány után. Lelandais már az esküvő vendégeinek kikérdezése közben gyanússá vált, vallomása komoly ellentmondásokat tartalmazott. Néhány héttel később le is tartóztatták, amikor az autójában megtalálták Maëlys vérét. A férfi mindvégig tagadta bűnösségét, csak akkor tört meg, amikor a cipőjén is vérnyomokat fedeztek fel.

 
Francia csendőrök biztosítják a lezárt területet Saint-Franc-ban, Kelet-Franciaországban 2018. február 14-én, ahol megtalálták a tavaly eltűnt Maëlys de Araujo-t
Fotó: Philippe Desmazes / AFP
 

A nyomozás során újabb fordulat következett be, amikor a férfi számítógépén különös dolgokat találtak a rendőrök. Kiderült, Lelandais éppen akkor keresett rá az interneten az emberi test bomlására, amikor tavaly áprilisban Chambéry környékén nyoma veszett a 23 éves Arthur Noyer-nak. A férfi holttestére szeptemberben talált rá egy túrázó. Lelandais beismerte, hogy a közelben tartózkodott Noyer eltűnésekor, de tagadta bűnösségét. 

A hatóságok most további eltűnésekkel is kapcsolatba hozzák a férfit.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.