Megvan a Máltán eltűnt magyar lány

NT

2012. július 28., szombat 14:46, frissítve: szombat 15:17

Megtalálták az egy hete Málta szigetén eltűnt, 18 éves R. Ágnest – írja a Malta Today.

A hírportál tájékoztatása szerint a lányt Bugibba nyaralótelepülésén találták meg. Málta északi részén. A rendőrség azt az információt adta, hogy az egy hete eltűnt R. Ágnes megfelelő egészségi állapotban van.

Mint ismert, a korábban elveszett lány március óta él a szigetországban a rokonaival. Eltűnését hétfőn jelentették a hatóságoknak: majd a rendőrség rábukkant egy fiatal nő holttestére, de az nem egyezett a magyar lánnyal.

Miután a Külügyminisztérium, illetve a római magyar konzulátus értesült arról, hogy egy magyar lányt keresnek a szigetországban, a római konzul felvette a kapcsolatot Magyarország Máltán élő tiszteletbeli konzuljával, valamint Ágnes szüleivel. Az anya nem sokkal ezt követően repülőre szállt és elutazott a Magyarországtól csaknem 2000 kilométerre lévő Földközi-tengeri szigetre annak reményében, hogy már az eltűnt lánnyal tér haza.

A Facebookon aztán megjelent egy üzenet, amit R. Ágnes a nagynénjének címzett. Arról írt, hogy nem akar hazamenni, hagyják őt békén. A bejegyzés azonban az édesanyában gyanakvást keltett. Azt mondta akkor: ő soha nem korlátozta a gyerekét, így a külföldön való életben sem, valamint elképzelhetőnek tartja, hogy a rokonnak címzett üzenet nem is tőle származik.

Újabb életjelet szintén a közösségi portálon át adott magáról a lány – írta szombati számában a Blikk. Ezt már az anyának címezte – azt írta: hiányzik neki, és szeretne hazamenni vele.

Forrás: MNO

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.