Merénylet: a belügyminiszter parancsot adott a megsemmisítésre

PR

2012. május 4., péntek 17:36

Rasid Nurgalijev orosz belügyminiszter utasítást adott a mahacskalai merénylet mögött állók megsemmisítésére – jelentette pénteken az Ötös csatorna nevű orosz televízió.

„Tudom, hogy az utóbbi hónapokban komoly erőfeszítések történtek a különböző (fegyveres) bandák semlegesítésére. Meg kell azonban értenünk, hogy ezek nem emberek, nem képesek visszatérni a békés élethez. (…) Az ilyen bűncselekmények hatalmas méreteket öltenek, és arra irányulnak, hogy pánikot, káoszt keltsenek” – jelentette ki az orosz belügyminiszter.

Csütörtökön késő este az Oroszországhoz tartozó, észak-kaukázusi Dagesztán fővárosában két nagy erejű robbanás történt egy rendőri ellenőrző posztnál. A terrorcselekménynek egyes jelentések szerint 13 halálos áldozata van, a sebesültek száma a százat is meghaladja.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.