Merkelre próbált támadni egy ismeretlen a Bundestag előtt

MN

2018. március 14., szerda 12:26, frissítve: szerda 12:46

Egy ismeretlen férfi próbált Angela Merkel frissen újraválasztott német kancellár közelébe férkőzni szerdán. Merkel éppen elhagyta a parlament, a Bundestag épületét a szavazás után, hogy a Bellevue kastélyba hajtasson a szövetségi elnökhöz, aki hivatalosan is kinevezi kancellárrá, amikor az utcán a férfi megpróbált a közelébe férkőzni – a német média egyenesen támadási kísérletről számolt be.

Az esetről készült felvételen csak annyi látszik egy pillanatra (0:15-nél), hogy a rendőrök már dulakodnak a férfival, amikor a kancellár kilép az épületből és a kocsijához sétál. Nem sokkal később pedig már a földön fekszik, a rendőrök pedig megbilincselik. Merkel is láthatóan felfigyelt a történtekre, de nem állt meg. Sértetlenül jutott el a Bellevue kastélyba.

A szerkesztő ajánlja

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.