Merkelre próbált támadni egy ismeretlen a Bundestag előtt

MN

2018. március 14., szerda 12:26, frissítve: szerda 12:46

Egy ismeretlen férfi próbált Angela Merkel frissen újraválasztott német kancellár közelébe férkőzni szerdán. Merkel éppen elhagyta a parlament, a Bundestag épületét a szavazás után, hogy a Bellevue kastélyba hajtasson a szövetségi elnökhöz, aki hivatalosan is kinevezi kancellárrá, amikor az utcán a férfi megpróbált a közelébe férkőzni – a német média egyenesen támadási kísérletről számolt be.

Az esetről készült felvételen csak annyi látszik egy pillanatra (0:15-nél), hogy a rendőrök már dulakodnak a férfival, amikor a kancellár kilép az épületből és a kocsijához sétál. Nem sokkal később pedig már a földön fekszik, a rendőrök pedig megbilincselik. Merkel is láthatóan felfigyelt a történtekre, de nem állt meg. Sértetlenül jutott el a Bellevue kastélyba.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.