Mészárláshullám Mexikóban

tt

2012. augusztus 11., szombat 23:16, frissítve: vasárnap 12:54

Eddig száz halálos áldozata volt az utóbbi 48 órában pusztító erőszakhullámnak Mexikóban – adta hírül szombati számában a Reforma című helyi újság.

A lap beszámolója szerint Mexikó 31 szövetségi állama közül 20-ban történtek olyan erőszakcselekmények, amelyeknek halálos áldozatuk volt az utóbbi két nap alatt. Ezek közé sorolt a lap halálos kimenetelű emberrablásokat, gyilkosságokat, bűnbandák közötti leszámolásokat, valamint a biztonsági erők és a bűnözői csoportok közti összecsapásokat.

A véres összecsapások helyszínei között volt olyan, ahol a bűnözök felgyújtott autókkal és buszokkal torlaszoltak el utakat, hogy megakadályozzák a biztonsági erők fellépését. Az újság beszámolt arról is, hogy az utóbbi néhány hét alatt 283 embert öltek meg Mexikó 20 szövetségi államában.

Véres hét

A rendőrség 14 ember terepjáróba zsúfolt holttestére bukkant egy nyugat-mexikói városban, órákkal később ugyanitt katonák és fegyveresek összecsapásában hárman meghaltak – közölték a hatóságok csütörtökön.

A mexikói Sinaloa drogkartell négy tagját tartóztatták le pénteken Madridban az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) és a spanyol rendőrség közös akciójában, meghiúsítva ezzel a világ egyik legnagyobb bűnszervezetének első komoly próbálkozását, hogy kiépítse európai hálózatát.

Nyolc holttestet talált a mexikói rendőrség az ország középső részén, Fresnillo városban egy gépkocsiban – írta még szombaton az MNO.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.