Mészárláshullám Mexikóban

tt

2012. augusztus 11., szombat 23:16, frissítve: vasárnap 12:54

Eddig száz halálos áldozata volt az utóbbi 48 órában pusztító erőszakhullámnak Mexikóban – adta hírül szombati számában a Reforma című helyi újság.

A lap beszámolója szerint Mexikó 31 szövetségi állama közül 20-ban történtek olyan erőszakcselekmények, amelyeknek halálos áldozatuk volt az utóbbi két nap alatt. Ezek közé sorolt a lap halálos kimenetelű emberrablásokat, gyilkosságokat, bűnbandák közötti leszámolásokat, valamint a biztonsági erők és a bűnözői csoportok közti összecsapásokat.

A véres összecsapások helyszínei között volt olyan, ahol a bűnözök felgyújtott autókkal és buszokkal torlaszoltak el utakat, hogy megakadályozzák a biztonsági erők fellépését. Az újság beszámolt arról is, hogy az utóbbi néhány hét alatt 283 embert öltek meg Mexikó 20 szövetségi államában.

Véres hét

A rendőrség 14 ember terepjáróba zsúfolt holttestére bukkant egy nyugat-mexikói városban, órákkal később ugyanitt katonák és fegyveresek összecsapásában hárman meghaltak – közölték a hatóságok csütörtökön.

A mexikói Sinaloa drogkartell négy tagját tartóztatták le pénteken Madridban az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) és a spanyol rendőrség közös akciójában, meghiúsítva ezzel a világ egyik legnagyobb bűnszervezetének első komoly próbálkozását, hogy kiépítse európai hálózatát.

Nyolc holttestet talált a mexikói rendőrség az ország középső részén, Fresnillo városban egy gépkocsiban – írta még szombaton az MNO.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.