Milánóban és Bergamóban is jó kezekben vannak fiataljaink

FFT

2011. december 11., vasárnap 11:10

Hegedűs Gábor szövetségi edző meglátogatta az utánpótlás-válogatottak Olaszországban futballozó tagjait.

A magyar utánpótlás-válogatottakból egyre többen kerülnek neves külföldi klubokhoz, olasz, holland, német, angol egyesületek találják érdemesnek a magyar fiatalokat arra, hogy csapataikban fejlődjenek tovább. A külföldre igazoló játékosokkal, valamint klubjaikkal való kapcsolattartás a korosztályos válogatottak mellett dolgozó edzők feladata, Hegedűs Gábor szövetségi edző nemrégiben három olaszországi fiatalt látogatott meg klubjában.

Az U16-os és az U17-es válogatott mellett is dolgozó szakember elsőként az AC Milannál légióskodó U17-es válogatott balhátvédhez, Tamás Krisztiánhoz utazott el.

- Három napot töltöttem el az AC Milan vendégeként az egyesület utánpótláscentrumában - számolt be tapasztalatairól Hegedűs Gábor. - Az egyesületi akadémia vezetőjével, Fulvio Fiorinnal nagyon jó a kapcsolatunk, többször tartottunk szakmai konferenciákon közös előadásokat, edzésbemutatókat. A három nap alapján kijelenthető, hogy Krisztián nagyon jó helyre került, edzői, játékostársai is elfogadták, megkedvelték. Magándiákként tanulja a nyelvet, és emellett természetesen iskolába is jár, hogy az olasz fiatalokkal ne csak a sportpályán találkozzon, és a tanulásban se maradjon le. Heti négy-öt alkalommal jár edzésre, melyet rendre két-három edző vezetésével tartanak csapatának. Kitűnő körülményeket biztosítanak számára a világhírű klubnál, ahol kiemelten foglalkoznak a tizenhét évesekkel, hiszen az olaszoknál nincs U18-as és U19-es korosztály. Jövőre már egyből az AC Milan Primavera csapatához kerül, amely közvetlenül az első csapathoz tartozik. Krisztián egyszer-egyszer már edzett a felnőttekkel, és edzőmérkőzésen is játszott Seedorfék és Cassanóék ellen.

Hegedűs Gábor ezt követően Bergamóba utazott, az Atalantában két tehetséges magyar játékos, Kecskés Ákos és Forgács Dávid szerepel.

- Az Atalanta az egyik leghíresebb olasz utánpótlás-nevelő egyesület. A klub edzőivel egyeztettük a válogatott és a csapat jövő évi programjait, mivel Ákos gyakran jár haza a válogatott összetartásaira, jelenleg is nemzetközi tornán vesz részt az U16-os válogatottal Izraelben, ahol több klubtársa ellen játszik majd, lévén Olaszország a mieink utolsó ellenfele. Sajnos Forgács Dávid nem ilyen szerencsés, ő jelenleg rehabilitációs edzéseken vesz részt Olaszországban, miután ősszel, a hazai rendezésű Eb-selejtezőn súlyos térdsérülést szenvedett. Gyors operációjához Egervári Sándor, a válogatott szövetségi kapitányának segítsége is kellett. Mindketten egy iskolába járnak, és elmondásuk szerint nagyon jól érzik magukat a klubnál, ahol minden igényt kielégítő körülmények között készülhetnek a profi életre.

Forrás: MLSZ

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.