Négy ember életét oltotta ki a drón

LM

2012. május 23., szerda 08:44, frissítve: szerda 10:40

Négy feltételezett felkelő vesztette életét Pakisztán északnyugati részén egy amerikai dróntámadásban – közölték szerdán pakisztáni biztonsági illetékesek.
Eközben egy Irán felett „megbolondult” gép is komoly feszültségeket kelt, ugyanis a perzsa állam lemásolná a drónt.

A nyugat-vazirisztáni törzsi területen lévő Mirámsáh körzetében egy drón – pilóta nélküli repülőgép – két rakétát lőtt ki egy házra. A terület a pakisztáni tálibok és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő fegyveresek fontos búvóhelye.

Az Egyesült Államok és Pakisztán kapcsolatai az utóbbi egy évben jelentősen megromlottak. Ennek oka, hogy tavaly májusban egy amerikai kommandó titokban – a pakisztáni hatóságok tudta és hozzájárulása nélkül – hajtotta végre azt a támadást, amelynek eredményeként megölték Oszama bin Ladent, az al-Kaida vezérét, majd novemberben egy elvétett amerikai légitámadásban az afgán határ közelében 24 pakisztáni katona halt meg.

Pakisztán szerint a dróntámadások sértik az ázsiai ország szuverenitását, gyakran ártatlan civileket ölnek meg, és táplálják a lakosság Amerika-ellenes érzelmeit. A pakisztáni parlament nemrégiben kérte az amerikai kormányzatot, hogy állítsa le a dróntámadásokat. Washington viszont úgy véli, hogy ezek a csapásmérések túl hasznosak ahhoz, hogy teljes mértékben lemondjanak róluk.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.