Négyen haltak meg egy családi tragédiában

KG

2012. augusztus 22., szerda 07:43, frissítve: szerda 08:27

Megölte feleségét és két kisgyermekét Berlinben egy családapa, a 69 éves férfi ezután magával is végzett a nyomozás eddigi információi szerint – közölte kedd este Stefan Redlich, a rendőrség szóvivője.

Az elmúlt hetekben ez már a sokadik hasonló családi tragédia Németországban. Az egyik megölt kisfiú hároméves volt, a másik hat, őt nemrég iskolázták be. „Abból indulunk ki, hogy a család súlyosan eladósodott. Ez vezethette a férfit borzalmas tettének elkövetésére” – mondta a rendőrségi szóvivő. Egyelőre nem tudni, hogy a gyilkosság mikor történt – a feltevések szerint több nappal ezelőtt –, s a rendőrség nem közölt semmit arról, miképpen végzett a férfi a családjával.

A szomszédok riasztották a tűzoltókat kedden este, miután hosszabb ideje nem érzékeltek mozgást a jól szituált Wannsee városrészben található háromemeletes ház egyik lakásában, az ablakok viszont naphosszat tárva-nyitva voltak. A lakásban fekvő holttesteket a tűzoltók találták meg.

Egy csecsemő túlélhette

A családi tragédiát valószínűleg túlélte egy harmadik gyermek, egy csecsemő. Bizonyos jelek arra utalnak, hogy a férfi a csecsemőt kórházba vitte közvetlenül azelőtt vagy azután, hogy 28 éves fiatal feleségét és két nagyobb gyermekét megölte. Redlich közlése szerint semmi nem utal arra, hogy a tettes a feleségével közösen határozta volna el tettének végrehajtását.

A dpa hírügynökség jelentése szerint a rendőrségi fotósok lézeres technikával rögzítik a nyomokat, hogy a fotók alapján később háromdimenziós modellt készíthessenek a tett helyszínéről.

Az elmúlt hetekben több hasonló családi dráma történt Németország-szerte. Augusztusban egyedül Észak-Rajna–Vesztfália tartományban hét gyermeket öltek meg családjukban. Legutóbb hétfőn, Neuss városában találtak rá egy anya és két gyermekének holttestére. A nyomozás szerint az erőszakoskodóként ismert családapa lőtte le őket.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.