Nem akar miniszterelnök lenni Belgrád polgármestere

TK

2012. május 11., péntek 11:42

Dragan Đilas, a szerb Demokrata Párt alelnöke a Blic című lap internetes oldalán megjelent interjújában közölte, hogy nem kíván miniszterelnök lenni, Belgrád polgármestereként kívánja folytatni a munkáját.

A szerbiai parlamenti választásokon a Demokrata Párt ugyan csak a második helyet érte el, de nagyobb koalíciókötési képessége miatt több esélye van arra, hogy kormányt alakítson, mint a legtöbb szavazatot kapott Szerb Haladó Pártnak. A demokraták már meg is állapodtak eddigi szövetségesükkel, a 15 százaléknyi szavazatával „királycsinálóvá” előrelépett szocialista párttal, hogy fenntartják együttműködésüket.

A szerb lapokban felmerült lehetőségként, hogy a Demokrata Párt listavezetője, a belgrádi polgármester lesz a miniszterelnök. Đilas ezt most cáfolta, s kijelentette, hogy eddigi munkáját kívánja folytatni, mert felelősséggel tartozik a belgrádiaknak, akiknek 36 százaléka kívánta, hogy a város polgármestere legyen.

A politikus meggyőződését fejezte ki, hogy az elnökválasztás második fordulójában a Demokrata Párt elnöke, Boris Tadić ezúttal is legyőzi régi ellenfelét, a korábban radikális párti alelnököt, jelenleg a Szerb Haladó Pártot vezető Tomislav Nikolićot.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.