Nem érinti a Katar elleni bojkott a budapesti gépeket

2017. június 6., kedd 15:38, frissítve: szerda 09:27

A több ország által Katar ellen bevezetett bojkott, illetve az ennek részeként életbe léptetett légtérzárak semmilyen formában nem befolyásolják a budapesti járatokat – tudta meg lapunk Hardy Mihálytól, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatójától.

Mint ismert, hét ország – Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Egyiptom, Líbia, Jemen és a Maldív-szigetek – jelentette be hétfőn, hogy megszakítja diplomáciai kapcsolatait Katarral arra hivatkozva, hogy Doha terroristákat támogat és beleavatkozik a belügyeikbe.

Ennek részeként időközben Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírség, Bahrein és Egyiptom is lezárták a légterüket a katari gépek előtt, jelentős fennakadásokat okozva a Qatar Airways utasforgalmában. A cég több járatát törölni kényszerült, míg másokat a lezárt légtereket kikerülő, Irán, Törökország és Omán felett vezető pályára állította át.

Hardy Mihály jelezte, az Európából Dohába tartó járatok – az iraki és a szíriai légtér biztonsági kockázatai miatt – eddig is Törökország és Irán légterét használták, s ezek után is így repülnek. Hozzátette azt is, hogy naponta egy vagy két járat közlekedik Doha és Budapest között. Ezeken igény szerint 120 vagy 240 körüli ember utazik, akiknek elenyésző kisebbsége – ha van ilyen utas egyáltalán – lehet olyan, aki mondjuk Dohán keresztül tart Rijádba vagy más, a Katar elleni bojkottban részt vevő célállomásokra – tette hozzá. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Qatar Airways a kialakult rendkívüli helyzet miatt létrehozott egy internetes információs oldalt az utasai számára, mely a következő linken érhető el: http://support.qatarairways.com/hc/en-us

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.