„Nem kívánok foglalkozni Gyurcsány Ferenccel és társaival” - Magyar Nemzet

„Nem kívánok foglalkozni Gyurcsány Ferenccel és társaival”

2011. október 23., vasárnap 13:51

„Magyarországon és a brazíliai magyarok körében egyaránt nemzeti ünnepet ünneplünk, így nem kívánok foglalkozni Gyurcsány Ferenccel és társaival” – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Sao Pauló-i Simon Bálint cserkészparkban.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke hivatalos látogatáson tartózkodik Brazíliában. Tegnap a Sao Pauló-i magyar közösségekkel találkozott: zászlófelvonáson vett részt a Simon Bálint Cserkész Parkban, majd a helyi magyar vállalkozókkal való ebéd után ellátogatott a Balázs Péter Idősotthonba is. Este a Sao Paulói Magyar Házban Szíjjártó Csaba magyar nagykövet és a magyar házelnök jelenlétében kilenc személy tett állampolgársági esküt az egyszerűsített honosítás keretében. Ezek zöme Brazíliában élő magyar, de volt köztük két venezuelai állampolgár is.

 

 

Az ünnepélyes eskütétel után a jelenlévők kérdéseket intéztek a magyar házelnökhöz - ezek zöme a külföldön élő magyarok szavazati jogára vonatkozott.

Kövér László az MTI különtudósítójának kérdésére, mely szerint mi a véleménye a szocialista párt szakításáról és az új frakció megalakulásáról, a házelnök azt válaszolta: „Magyarországon és a brazíliai magyarok körében egyaránt nemzeti ünnepet ünneplünk, így nem kívánok foglalkozni Gyurcsány Ferenccel és társaival. Hazaérkezésem után tájékozódom e kérdésben.”

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.