„Nem kívánok foglalkozni Gyurcsány Ferenccel és társaival”

Lukács Csaba

Lukács Csaba

2011. október 23., vasárnap 13:51

„Magyarországon és a brazíliai magyarok körében egyaránt nemzeti ünnepet ünneplünk, így nem kívánok foglalkozni Gyurcsány Ferenccel és társaival” – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Sao Pauló-i Simon Bálint cserkészparkban.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke hivatalos látogatáson tartózkodik Brazíliában. Tegnap a Sao Pauló-i magyar közösségekkel találkozott: zászlófelvonáson vett részt a Simon Bálint Cserkész Parkban, majd a helyi magyar vállalkozókkal való ebéd után ellátogatott a Balázs Péter Idősotthonba is. Este a Sao Paulói Magyar Házban Szíjjártó Csaba magyar nagykövet és a magyar házelnök jelenlétében kilenc személy tett állampolgársági esküt az egyszerűsített honosítás keretében. Ezek zöme Brazíliában élő magyar, de volt köztük két venezuelai állampolgár is.

 

 

Az ünnepélyes eskütétel után a jelenlévők kérdéseket intéztek a magyar házelnökhöz - ezek zöme a külföldön élő magyarok szavazati jogára vonatkozott.

Kövér László az MTI különtudósítójának kérdésére, mely szerint mi a véleménye a szocialista párt szakításáról és az új frakció megalakulásáról, a házelnök azt válaszolta: „Magyarországon és a brazíliai magyarok körében egyaránt nemzeti ünnepet ünneplünk, így nem kívánok foglalkozni Gyurcsány Ferenccel és társaival. Hazaérkezésem után tájékozódom e kérdésben.”

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.