Nem sikerült megmenteni a magyar katona életét Koszovóban

2013. május 22., szerda 14:52

Meghalt egy magyar katona Koszovóban – közölte a Honvédelmi Minisztérium szerdán.

Közleményük szerint a Magyar Honvédség KFOR-kontingensében (NATO-vezetésű nemzetközi békefenntartó erő) szolgálatot teljesítő szerződéses szakaszvezető szerdára virradóra, álmában hunyt el. Reggel a portugál–magyar zászlóalj orvosai küzdöttek az életéért, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A katona halálának pontos okát még nem állapították meg. Az elhunyt katona hazaszállításáról később intézkednek. A HM közleménye szerint a Magyar Honvédség a történtekről már tájékoztatta az elhunyt katona hozzátartozóit.

Hende Csaba honvédelmi miniszter, Benkő Tibor vezérkari főnök, valamint Domján László, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részvétét fejezte ki a családnak.

Magyarország a kezdetektől, 1999-től részt vesz a KFOR-ban, amelynek rendeltetése a koszovói albánok és szerbek közötti ellenségeskedés kiújulásának megakadályozása, a tűzszüneti megállapodás betartatása és a szerb enklávék védelme.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.