Nem tudják megfizetni Ivanisevicset

BL

2011. december 17., szombat 14:16

Nem lesz a horvát Davis Kupa-csapat szakmai vezetője a 2004-ben visszavonult Goran Ivanisevics, mert a teniszszövetség (HTS) nem tud annyit fizetni neki, amennyit kért.

A 2001-es wimbledoni torna bajnoka – aki mindezidáig egyedüliként tudott győzni szabadkártyásként az angol nyílt bajnokságon – évi százezer euróért vállalta volna a közreműködést a férfi válogatott mellett, ezt azonban a döntéshozók sokallották. „Maximális tisztelet jár neki hírneve, tekintélye és professzionalizmusa miatt, de a szövetség nincs abban a helyzetben, hogy elfogadja az ajánlatát” – tudatta a HTS közleményben.

Ivanisevicsnek azt a javaslatát ugyanakkor örömmel vette a szövetség, hogy a Világcsoport februári első fordulójára, a japánok ellen ő készíti fel, mégpedig „önkéntes alapon” a csapatot. A DK-kapitányi poszt november óta üres Horvátországban, új szakvezető várhatóan áprilisban lesz.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.