Nem vonják össze a két minisztériumot

WL

2012. április 8., vasárnap 19:01

Egyelőre letett a belügyi és a védelmi tárca egyesítését célzó elképzeléseiről a szlovák kormány - adta hírül Robert Kalinák belügyminiszter nyilatkozatára hivatkozva a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség vasárnap.

„Ebben a pillanatban az elképzelés síkján marad (az összevonás). A reformot – amelyre összpontosítani fogunk – alulról szeretnénk elkezdeni. A nagy összevonások megvalósítása túl gyorsan jött volna" – mondta a TASR-nek Kalinák azzal összefüggésben, hogy a szerdán kinevezett új szlovák kormány eredeti – a védelmi és a belügyi tárca összevonását célzó – elképzeléseinek megvalósításához rövid távon mégsem kezd hozzá Robert Fico kabinetje.

Robert Kalinák szerint a két minisztérium ennek ellenére keresni fogja a jobb gazdálkodást célzó „közös utakat", de ezek megvalósítását a jó előkészítettség feltételéhez köti.

Az összevonási tervek elhalasztását a másik érintett minisztérium, a védelmi tárca vezetője is megerősítette.

„Jelenleg – az előzetes elemzést követően – úgy látom, ez nem napok vagy az előttünk álló egy-két hónap kérdése, mert sok az akadály" – jelentette ki a védelmi tárca vezetője. Martin Glvác úgy véli, egyébként sem lenne helyes megoldás a két minisztérium összevonása, mert a két tárca „nem kompatibilis" és egy ilyen lépés amúgy sem szokványos.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.