Ő a legkeresettebb ember + Kép

LM

2012. április 11., szerda 18:42

Eric Justin Toth pedofilpornó-felvételek készítésével gyanúsított amerikai tanár került a kommandósok által megölt Oszama bin Laden terroristavezér helyére a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) tíz leginkább keresett bűnözőjének listáján – közölte szerdán a The New York Times.

A harmincéves, eredetileg Washington környékén élő tanárt 2008-ban letartóztatták, miután gyerekpornó-felvételeket találtak a videokameráján, a gyanúsított azonban megszökött, és feltételezések szerint azóta Virginia, Illinois, Indiana, Wisconsin, Minnesota és Arizona államban bukkanhatott fel.

Az FBI szerint Toth, aki pedagógiai ismereteit a Cornell és a Purdue Egyetemen sajátította el, tanulmányi háttere révén elérheti, hogy olyan területen kerüljön alkalmazásba, ahol gyerekekkel kerülhet kapcsolatba. A körözés kiemelte, hogy Toth szakértője a számítógépeknek, és az internet, valamint a biztonság területén is átlagot meghaladó ismeretekkel rendelkezik.

Üresedés

Az FBI 2009 óta először frissítette a körözöttek top 10-es listáját, melyen két „üresedés” történt, mert Bin Laden megölése mellett tavaly júniusban elfogták James (Whitey) Bulgert, a bostoni alvilág egykori hírhedt bandavezérét is.

A leginkább keresett bűnözők portréinak köröztetését még az 1930-as évek elején, J. Edgar Hoover FBI-igazgatóságának kezdetekor vezették be Amerikában. Akkoriban a legismertebb szökevény a közellenségek listáján a legendássá vált bankrabló, John Dillinger volt. A körözöttek tízes listáját 1950-ben vezették be, erről az első számú kézre kerítendő bűnöző Thomas Holden volt, akit meggyilkolta a feleségét és két sógorát. Holdent egy bő éven belül elfogták, és a San Franciscó-i Alcatraz sziget börtönébe zárták. A tízes listára felkerült 494 bűnöző közül 464-et tartóztattak le.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.