Obama kutyáját akarta elrabolni a fegyveres

MTI

2016. január 9., szombat 08:17, frissítve: szombat 10:19

Fegyveres rablás kísérlete miatt tartóztattak le egy észak-dakotai férfit, aki a titkosszolgálat tájékoztatása szerint az Obama család egyik kutyáját akarta elrabolni.

A 49 éves Scott Stockert turistaként érkezett az amerikai szövetségi fővárosba, ám a washingtoni rendőrség információt kapott arról, hogy valamire készül, és azonnal meg is találta őt a kongresszusi központ közelében lévő Hampton Inn szállodában. Stockert elismerte, hogy a parkolóban álló kis teherautójában vadászfegyver, puska és lőszer van. A rendőrség még bozótvágó kést és gumibotot is talált nála.

„Ő Jézus Krisztus”

A Dickinson városába való férfi bevallotta: azért érkezett Washington DC-be, hogy elrabolja Bót vagy Sunnyt, az Obama család két portugál vízikutyája közül az egyiket. A hófehér tappancsú, éjfekete, nagytestű jószágokat Barack Obama az azóta elhunyt Ted Kennedy szenátortól kapta ajándékba elnökké választásakor.

Letartóztatásakor az elégé zavartan viselkedő férfi közölte a rendőrökkel, hogy ő Jézus Krisztus, s az édesapja John F. Kennedy, a meggyilkolt amerikai elnök, az édesanyja pedig Marilyn Monroe, a rejtélyes körülmények között elhunyt filmsztár volt. Hozzátette: azért utazott Washingtonba, hogy bejelentse indulását az elnökválasztáson, és kampányoljon a havi 99 dolláros egészségbiztosítás mellett.

Csak fegyverviselés a vád

A zavart férfi ellen azért emeltek vádat, mert a lakásán vagy a munkahelyén kívül volt nála lőfegyver, s ez Washington DC egyes negyedeiben jogellenes. Tárgyalásáig szabadon bocsátották, de elrendelték az orvosi kezelését.

A rendőrségi dokumentumokból nem derül ki, hogy vajon miért éppen az elnök kutyáját akarta elrabolni az Észak-Dakotából Washingtonba autózó Scott Stockert.

A szerkesztő ajánlja

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.

Póla Gergely

Minden második Orbán Viktoré 2017 kifejezései közül

Szavazzon, hogy a döntőbe jutott tíz szó és szókapcsolat közül melyik legyen a 2017-es év kifejezése.

Vég Márton

Seszták Miklósék nem aprózzák el, a miniszter köréhez került az Erzsébet hotel

Elvesztette közvagyon jellegét az egymilliárdért megvásárolt nyíregyházi szálloda.