Obama telefonon fejezte ki részvétét

PR

2011. december 4., vasárnap 21:57

Telefonon fejezte ki részvétét Aszif Ali Zardari pakisztáni államfőnek a 24 pakisztáni katonának az afgán határövezetben a múlt héten bekövetkezett halála miatt Barack Obama. A sajtóközlemény szerint a két elnök megerősítette elkötelezettségét az amerikai–pakisztáni kétoldalú kapcsolatok mellett.

Pakisztán nem akar részt venni az egyik afganisztáni határőrposztját ért NATO-támadás kivizsgálásában – közölte Washingtonban pénteken este (helyi idő szerint) az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.

Barack Obama amerikai elnök telefonon fejezte ki részvétét Aszif Ali Zardari pakisztáni államfőnek a 24 pakisztáni katonának az afgán határövezetben a múlt héten bekövetkezett halála miatt – közölte vasárnap a Fehér Ház sajtóirodája.

„Az elnök tisztázta, hogy ez a sajnálatos incidens nem egy szándékos támadás volt Pakisztán ellen, és megismételte, hogy az Egyesült Államok erősen elkötelezte magát egy teljes körű vizsgálat mellett” – hangzott a közlemény.

A kommüniké szerint a két elnök megerősítette elkötelezettségét az amerikai–pakisztáni kétoldalú kapcsolatok mellett, amelyek meghatározó fontosságúak mindkét ország biztonságának szempontjából, és megegyeztek abban, hogy továbbra is szoros kapcsolatban maradnak egymással.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.