Öngyilkos lett egy zaklatással megvádolt volt kormánytag Walesben

MN

2017. november 7., kedd 21:25, frissítve: kedd 21:32

Holtan találták a korábbi walesi közösség- és gyermekügyi minisztert – közölte kedden az észak-walesi rendőrség. Carl Sargeant-nal szemben a The Guardian szerint négy nappal ezelőtt fogalmazott meg számos nő szexuális zaklatással kapcsolatos vádakat.

Carl Sargeant ezután a tárcájáról is lemondott, ahogy a tagságáról is a brit Munkáspártban. Nyilatkozatában ugyanakkor megfogalmazta szándékát, hogy visszatér a politikába, amint nevét a vizsgálatok tisztázták.

Halálát a rendőrség szerint egyértelműen öngyilkosság okozta. 49 éves volt, házas, két gyermek apja. Öngyilkosságának a híre Jeremy Corbynt, a Munkáspárt vezetőjét is sokkolta.

Közben a brit parlamenti pártok vezetői Theresa May miniszterelnökkel arról állapodtak meg, hogy egységes panasztételi eljárásrendet alakítanak ki az abúzusban érintett parlamenti dolgozók számára, miután a női munkavállalók szexuális zaklatásainak számos esete vált ismertté.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.