Öngyilkos merénylet Pakisztánban

KG

2012. július 21., szombat 14:38

Legkevesebb kilencen meghaltak és húszan megsebesültek egy öngyilkos robbantásos merényletben szombaton Pakisztánban – közölték helyi kormányzati és rendőrségi források.

Az afgán határhoz közeli, északnyugat-pakisztáni Orakzaj törzsi területen, Szpin Tal település közelében egy férfi gépkocsin megközelítette a tálibellenes Maulana Nabi parancsnok rezidenciáját, majd miután nem sikerült oda behatolnia, felrobbantotta a gépkocsiban lévő pokolgépet. Nabi egy másik orakzaji parancsnok, a tálibokkal szövetséges Tufan molla ellenlábasa.

A sebesülteket, akik közül többen válságos állapotban vannak, egy közeli kórházba vitték. Egy helyi rendőrségi illetékes szerint a halálos áldozatok között három gyerek is van. A nyugtalan északnyugat-afganisztáni, félautonóm törzsi területen több fegyveres csoport tevékenykedik, köztük pakisztáni tálibok, akik az elmúlt években országszerte számos robbantásos merényletet követtek el.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.