Öngyilkos merénylő robbantott az afgán hírszerzés épületénél

MN

2017. december 25., hétfő 09:20, frissítve: hétfő 10:02

Legalább tízen meghaltak, és öten megsebesültek, amikor felrobbantotta magát hétfőn egy öngyilkos merénylő az afgán hírszerzés (DNS) egyik kabuli épülete közelében, a támadás elkövetését az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vállalta magára – írja a BBC News.

Legutóbb napra pontosan egy hete történt hasonló merénylet a DNS egy másik létesítményénél, jóllehet akkor több támadó volt, akiket az afgán biztonsági erőknek csak többórás tűzharc után sikerült ártalmatlanítaniuk. Az egy héttel ezelőtti támadás elkövetését is az IÁ terrorszervezet vállalta.

Az utóbbi hónapokban egyre növekedett a robbantásos merényletek száma Afganisztánban. Októberben 39-en haltak meg, amikor egy síiták által látogatott mecsetben robbantottak. Májusban pedig 150-en vesztették életüket, amikor egy tartálykocsit robbantottak fel Kabul diplomáciai negyedében.

Egy tisztviselő közölte, hogy a hétfői robbanás a létesítmény bejáratánál történt.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.