Öngyilkos merénylő robbantott az afgán hírszerzés épületénél

MN

2017. december 25., hétfő 09:20, frissítve: hétfő 10:02

Legalább tízen meghaltak, és öten megsebesültek, amikor felrobbantotta magát hétfőn egy öngyilkos merénylő az afgán hírszerzés (DNS) egyik kabuli épülete közelében, a támadás elkövetését az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vállalta magára – írja a BBC News.

Legutóbb napra pontosan egy hete történt hasonló merénylet a DNS egy másik létesítményénél, jóllehet akkor több támadó volt, akiket az afgán biztonsági erőknek csak többórás tűzharc után sikerült ártalmatlanítaniuk. Az egy héttel ezelőtti támadás elkövetését is az IÁ terrorszervezet vállalta.

Az utóbbi hónapokban egyre növekedett a robbantásos merényletek száma Afganisztánban. Októberben 39-en haltak meg, amikor egy síiták által látogatott mecsetben robbantottak. Májusban pedig 150-en vesztették életüket, amikor egy tartálykocsit robbantottak fel Kabul diplomáciai negyedében.

Egy tisztviselő közölte, hogy a hétfői robbanás a létesítmény bejáratánál történt.

A szerkesztő ajánlja

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.