Orbán együtt ebédelt Geert Wildersszel

2018. január 29., hétfő 19:42, frissítve: kedd 07:23

Magyarországon töltötte a hétvégét Geert Wilders, a jobboldali radikális holland Szabadságpárt (PVV) vezetője. Több helyszínen is bemutatta könyve magyar fordítását – mindenütt kommandósok védték –, hétfőn pedig együtt ebédelt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is. Orbánról korábban többször is elismerően nyilatkozott – ő lett nála 2017 embere –, a Hollandiával kialakuló diplomáciai perpatvar idején pedig Magyarország mellé állt.

Wilders – akinek nyírparasznyai felesége van, és jóban van a falu legismertebb emberével, Bunyós Pityu mulatós-énekessel is – a holland De Telegraafnak elárulta, nagyon örül, hogy találkozhatott Orbánnal. Mint mondta,

közösen harcolnak az iszlamizációval szemben, az európai kultúra fennmaradásáért.

– Orbán azt mondja, Magyarország nem muszlim, hanem keresztény ország, és szeretné, ha ez így is maradna – fejtette ki Wilders, aki szerint példaértékű munkát végez a magyar miniszterelnök. – Elmondtam neki, hogy európaiak milliói értenek vele egyet – közölte a holland lappal. Arról, hogy mit érdemes tudni a holland politikusról, itt írtunk:

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Az ebéd során Wilders átnyújtott egyet frissen megjelent könyvéből. Érdekesség, hogy a Halállistán – Az iszlám háborúja a Nyugattal című, 2015-ös kötetének magyar fordítását a Patmos Records adta ki, amely a kormánnyal egyre jobb viszonyt ápoló Hit Gyülekezetéhez kötődik. A gyülekezet vezetőjének, Németh Sándornak a könyvei mellett e vállalkozás adta ki korábban Udo Ulfkotte összeesküvés-elméletektől sem mentes műveit is.

A szintén a Hit Gyülekezetéhez közel álló ATV-n gyakran reklámozzák a Patmos által kiadott köteteket. Legutóbb a Donald Trump amerikai elnök egykori nemzetbiztonsági tanácsadója, a magyar származású Gorka Sebestyén által írt, A dzsihád legyőzése című könyvről futottak szpotok a csatornán. Ugyancsak a Patmos kötelékébe tartozik a sokak szerint Botka László szocialista miniszterelnök-jelöltségének végét okozó Zoom.hu-tulajdonos Tarjányi Péter is, akinek több könyvét is a Hit Gyülekezete kiadója adta ki.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.