Orbán is ott lesz a rendkívüli csúcstalálkozón

WL

2014. augusztus 29., péntek 17:50

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Brüsszelbe utazik, ahol részt vesz az Európai Unió állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozóján – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár pénteken.

Elmondta: Orbán Viktor először a Fideszt is magába foglaló Európai Néppárt csúcstalálkozójára megy, majd a visegrádi országok – Csehország, Lengyelország, Szlovákia – miniszterelnökeivel egyeztet.

Az előzetes program szerint délután négy órakor kezdődik az EU-csúcs, vagyis az uniós tagországok vezetőinek munkaülése, majd ezt egy munkavacsora követi – közölte Havasi Bertalan.

Az Európai Bizottság következő elnökének júliusi megválasztását követően a többi uniós csúcspozíció betöltéséről, illetve külpolitikai kérdésekről dönthetnek. Ezek tekintetében kiemelt helyen szerepel az ukrajnai válság, egy név nélkül nyilatkozó diplomata pedig úgy vélte, hogy ha megerősítést nyer, hogy a válság súlyosbodott, és valóban orosz egységek vannak Ukrajnában, akkor az Európai Tanács a szankciók szigorításának elrendeléséről dönthet.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.