Orbán közeli barátjának nevezte az azeri diktátort, aki meghívta őt Bakuba - Magyar Nemzet

Orbán közeli barátjának nevezte az azeri diktátort, aki meghívta őt Bakuba

2018. február 17., szombat 19:55, frissítve: szombat 20:38

Azerbajdzsán miniszterelnök-helyettese Budapesten tárgyalt. Találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel is, akit az elnök, Ilham Aliyev nevében azeri látogatásra hívott meg.

News.az azerbajdzsáni hírportál igazi pártállami sajtót idéző beszámolója szerint Ali Ahmadov miniszterelnök-helyettes átadta Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök üdvözletét, és „az államfő nevében azerbajdzsáni látogatásra hívta meg”.

A tudósítás szerint Orbán Viktor elmondta, hogy Aliyevet közeli barátjának tartja, és hozzátette, hogy az azeri államfő budapesti látogatása nagy lökést adott a fejlődő magyar–azeri kapcsolatoknak.

Ezután a politikusok „eszmét cseréltek számos, közös érdeklődésre számot tartó témáról”. Azt is kiemelték, hogy az Új Azerbajdzsán Párt és a Fidesz közötti szívélyes viszony és szoros együttműködés a két ország közötti baráti kapcsolatok fejlődésére is kedvező hatással lesz.

A legutóbbi, 2015-ös parlamenti választásokon az Új Azerbajdzsán Párt 69 mandátumot szerzett a 125-ből. Az ellenzék bojkottálta a választást, így a fennmaradó képviselői helyek többségét függetlenek foglalják el.

Az elnökválasztást idén április 11-én tartják, amelyről Ali Ahmadov tájékoztatta Orbán Viktort. A magyar miniszterelnök kinyilvánította: biztos benne, hogy a magyar parlamenti, illetve az az azerbajdzsáni elnökválasztás egyaránt sikeres lesz, és a bilaterális kapcsolatok a választások után is szépen fejlődnek majd.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.