Orbán világossá tette a lépések irányát + Videó + Képek

Kovács András

2012. április 5., csütörtök 11:34, frissítve: csütörtök 15:09

Minden lépés abba az irányba mutat, hogy Magyarország a térség legversenyképesebb gazdasága legyen – mondta el Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön, miután Orbán Viktor kormányfő megbeszélést folytatott a Magyar Európai Üzleti Tanács vezetőivel.

Szijjártó elmondta, hogy Orbán az egyeztetés során világossá tette, hogy minden egyes lépés abba az irányba mutat, hogy hazánk a legversenyképesebb termelési központ legyen a térségben.


A délnémet ipar és a közép-európai országok összenőttek, amire jó példa a német nagyvállalatokkal való sikeres együttműködés – tette hozzá. Az egyeztetésen Orbán elmondta, hogy a gazdaságpolitika egyik legfőbb feladata a foglalkoztatottság növelése, mivel az hazánkban csak 56 százalék, míg Európában 65 százalék – ismertette Szijjártó.

Fotó: MTI


Egy év alatt 50 ezerrel sikerült növelni a foglalkoztatottságot, míg az idén több mint 200 ezer ember számára lesz elérhető a közmunka – nyilatkozta a szóvivő. Szijjártó szerint elkötelezettek az államadósság csökkentésére, a kormány azon dolgozik, hogy a kamatterhek mérséklésével csökkentse a kiadásokat. Végül abban állapodott meg a kormány és a tanács, hogy létrejön egy üzleti konzultációs iroda a felek között – mondta a politikus.

Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet

 

Szijjártó az IMF-tárgyalások kapcsán megerősítette, készen állnak az egyeztetések mielőbbi megkezdésére, hogy minél előbb megállapodással záruljon a folyamat. Hazánk makrogazdasági adatai biztatók, az unió élvonalába tartozunk, nő a foglalkoztatottság, csökken az államadósság és 3 százalék alatti a költségvetési hiány – tette hozzá. Fellegi Tamás a jövő heti kormányülésen beszámol a washingtoni tárgyalásairól – jelentette be a miniszterelnöki szóvivő.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes
Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet


Kerekes László, a Magyar Európai Üzleti Tanács elnöke szerint a kiszámíthatóság, a forint stabilitása és Magyarország nemzetközi megítélése segíti a versenyképesség javulását. „Örülünk neki, hogy a miniszterelnök együttműködik velünk és üdvözöljük az iroda felállítását” – fogalmazott.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.