Orosz légi csapás ért egy iskolát Szíriában

MTI

2016. január 11., hétfő 16:41

Legalább tizenkét gyermek és egy tanító halt meg az iskolájukat ért orosz légi csapásban az északnyugat-szíriai Aleppó tartományban, a felkelők kezén lévő Andzsara nevű településen – közölte hétfőn az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns civil szervezet.

Az OSDH közlése szerint a légi csapás következtében további húsz diák megsebesült.

Eközben a SANA szíriai állami hírügynökség arról számolt be, hogy három gyermek vesztette életét felkelők rakétatüzében a kormányerők ellenőrizte Aleppó város egy északi körzetében.

Heves összecsapások

A nyugat-aleppói Andzsara térségében heves harcok dúlnak az orosz légierő támogatásával bíró szíriai kormányerők és a felkelő csoportok között.

Moszkva szeptember végén indított légi hadműveleteket Szíriában Bassár el-Aszad elnök kormányának kérésére. Az orosz védelmi tárca beszámolói szerint azóta számtalan bevetést hajtottak végre a harci repülők. A nyugati hatalmak és felkelő csoportok szerint azonban az orosz légi csapások nagy része nem a közel-keleti ország jelentős területeit uraló Iszlám Állam állásai, hanem az Aszad-kormány ellen harcoló, mérsékeltként számon tartott ellenzéki szervezetek ellen irányul.

A 2011-ben kirobban szíriai konfliktusban eddig több mint 260 ezer ember halt meg, és milliók kényszerültek elhagyni otthonukat.

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.