Partot ért a bajba jutott hajó + Képek

NT, tt

2012. március 1., csütörtök 09:18, frissítve: csütörtök 20:38

Kikötött a Seychelle-szigeteki Victoriában csütörtökön a Costa Allegra olasz tengerjáró hajó.

A 627 utast és 413 fős személyzetet szállító óceánjárót egy francia halászhajó vontatta be Victoria kikötőjébe, ahol mentőautók, a Vöröskereszt orvoscsoportja, számos kisbusz és a helyi diplomáciai képviseletek tagjai várták érkezését. Az utasok egy része tapssal köszöntötte a partra szállást.

Fotó: Reuters


A Costa Allegra motorja hétfőn a gépházban kitört tűz következtében hibásodott meg. Az áramellátás nélkül maradt hajón nem volt világítás, nem működtek a légkondicionáló berendezések, valamint a fürdőszobákat és vécéket sem lehetett használni. Az utasok átlagéletkora 55 év, az idősebbeket valószínűleg megviselte a meleg idő és a rossz higiénia.

Fotó: Reuters


Seychelle-szigeteki illetékesek szerint az óceánjáró megérkezése azért tartott ilyen hosszú ideig, mert az azt vontató francia halászhajó nem volt hajlandó átengedni a feladatot két gyorsabb vontatóhajónak. A halászok túlbuzgósága mögött valószínűleg az állhatott, hogy pénzjutalmat reméltek a hajónak nyújtott segítségért.

A hajó tulajdonosa, a Costa Crociere már gondoskodott az utasok elhelyezéséről és hazajuttatásáról: 600 repülőjegyet és 400 szállodai szobát foglalt le. 376 utas elfogadta a cég azon ajánlatát, hogy kárpótlásként további két hetet töltsenek a Seychelle-szigeteken a cég számlájára, ahol péntektől karnevált rendeznek. A többi utas a hazarepülést választotta.

Fotó: Reuters


A Costa Crociere cég egy másik óceánjárója, a Costa Concordia január 13-án zátonyra futott és felborult az olasz partoknál, Giglio szigetének közelében. A balesetben 25 személy meghalt, heten eltűntek. A Costa Allegrán a társaság tájékoztatása szerint senki sem sérült meg a gépháztűz következtében.

Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja