Példátlan esetet leplezett le a rendőrség

WA

2012. június 22., péntek 23:59

Korrupció, csalás és lopás gyanújával hét vámőrt őrizetbe vettek a párizsi Roissy repülőtéren. A gyanús bőröndök átvizsgálásával megbízott személyek a rendőrség szerint 4 millió eurós értékben olyan pénzzel teli bőröndöket tulajdonítottak el, amelyek a kábítószer-kereskedelemhez köthetők – adta hírül pénteken a France 2 francia közszolgálati televízió híradója.

A letartóztatott vámőröket azzal gyanúsítják, hogy a csomagellenőrzések során illegálisan eltulajdonították olyan kábítószer-kereskedők pénzzel teli bőröndjeit, akik külföldre akarták a pénzeket juttatni. Az ellopott összegeket aztán saját számláikon helyezték el. A rendőrség azt vizsgálja, hogy az érintett személyek összejátszottak-e a drogcsempészekkel vagy pedig egyszerűen csak meglopták őket.

A példátlannak számító esetet véletlenül leplezte le a rendőrség, amely egy nemzetközi kokainhálózat megfigyelésén dolgozott. A nyomozók feltételezett drogcsempészeket figyeltek meg a repülőtéren, amikor észrevették, hogy az egyik vámőr éppen ellopja egyik „kliensük” pénzzel teli bőröndjét. A nyomozók, miután nem hittek a szemüknek, azonnal leellenőrizték, hogy a vámőr felettesei utasítására cselekedett-e.

A történet hallatán az elképedt vámőrség azonnal elrendelte a gyanús személy megfigyelését. A rendőrök eleinte azt gondolták, hogy egy magányosan cselekvő személlyel van dolguk, akit egy újabb lopás alkalmával a helyszínen akartak őrizetbe venni. Azonban gyorsan megértették, hogy a tolvaj egy kollégájával együtt lopja a drogcsempészek bőröndjeit. Egy harmadik, nyugdíjas vámőr pedig a logisztikát biztosítja a zsákmány gyors eljuttatására a pénzintézetek felé.

A három személy őrizetbe vétele során mondta meg azon többi kolléga nevét, akik szintén lopják a bőröndöket. A rendőrség gyanúja szerint ezeket a személyeket feltételezhetően szervezett bűnözői csoportok korrumpálták azért, hogy szemet hunyjanak a kábítószer-csempészet felett.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.