Pellegrini kormányfőhelyettest jelölte az új kormány élére Fico pártja

MTI

2018. március 15., csütörtök 14:15, frissítve: csütörtök 15:18

Peter Pellegrini jelenlegi miniszterelnök-helyettest jelölte a leendő új szlovák kormány élére a hármas kormánykoalíció legerősebb pártja, a Robert Fico kormányfő által vezetett Smer (Irány – Szociáldemokrácia). Az MTI szerint csütörtökön minderről maga Pellegrini beszélt újságíróknak, miután a pozsonyi elnöki palotában találkozott Andrej Kiska államfővel.

A Fico-kormány (befektetésekért felelős) miniszterelnök-helyettese azért járt az elnöknél, hogy elvigye neki azoknak a parlamenti képviselőknek az aláírásait, akik támogatásukról biztosították a jelenlegi kormánykoalíció pártjai által összeállítandó új  kormányt.

Ezzel a hármas koalíció teljesítette szerdán tett ígéretét, miszerint bemutat az államfőnek legalább 76 képviselői aláírást, amelyek bizonyítják, hogy a koalíciónak megvan az általuk felvázolt tervek megvalósításához szükséges támogatása a 150 fős pozsonyi parlamentben.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.