Portugália segítséget kér az erdőtüzek eloltásához

MN

2017. augusztus 13., vasárnap 19:23, frissítve: vasárnap 20:31

Európai segítséget, repülőgépeket és tűzoltókat kért a portugál kormány az országban pusztító erdőtüzek megfékezéséhez.

Portugáliában vasárnap is több helyen összesen háromezer tűzoltó küzdött a lángokkal, és Constanca Urbana de Sousa belügyminiszter szerint a következő napok várhatóan meleg és szeles időjárása miatt előfordulhat, hogy nem lesznek képesek kordában tartani a tüzeket.

 

Szombaton összesen 268 helyen csaptak fel a lángok, ez a legmagasabb szám az idei nyáron. Az ország középső részén, Coimbra körzetében veszélyhelyzetet hirdettek ki. 

Az idén nyáron Portugáliában már 140 ezer hektárnyi erdőt pusztítottak el a tüzek, és 64 ember életét követelték. A tragikus júniusi események miatt a hatóságok nagyobb erőfeszítéseket tesznek a tüzek korai megfékezésére, illetve a települések evakuálására. 

  

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.